MENÜ

Egyre sürgetőbb a fenntartható élelmezési rendszerek kialakítása

Agro Napló 2022.01.24.

Az önellátás képessége és a fenntartható élelmezési rendszerek kialakítása a pandémia okozta helyzetben még sürgetőbb feladattá vált – hangsúlyozta Bencsik Dávid, az Agrárminisztérium (AM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) Európai Mezőgazdasági Bizottságának online ülésén január közepén.

Fotó: AM

 

Magyarország január 19-21-e között, idén rendhagyó módon, online formában rendezi meg az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete Európai Mezőgazdasági Bizottsága ülését. Bencsik Dávid, az AM nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára köszöntőbeszédében hangsúlyozta: a mezőgazdaságnak kiemelt szerepe van a magyar gazdaság teljesítményében, hiszen a hazai piac ellátásán túl, a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek külkereskedelme jelentősen hozzájárul a nemzetgazdaság pozitív mérlegéhez.

A helyettes államtitkár említést tett arról is, hogy a fenntartható élelmezési rendszerek kialakítása érdekében az elmúlt évben szervezett fontos eseményekről: a magyar nemzeti dialógusokról, a Visegrádi Négyek (V4) országcsoport magyar elnökségének keretében szervezett agrárminiszteri ülésről és a Planet Budapest Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozóról, amit hazánk szervezett meg. Emellett megerősítette Magyarország FAO programja iránti elkötelezettségét – tartalmazza a kormányzati hírportál összefoglalója.