MENÜ

Egy hónap lesz az elektronikus gazdálkodási napló benyújtására

2018.12.28.

2019. január 1. és január 31. között beadniuk az érintetteknek webGN-t. Elmulasztását az előző évi támogatási összeg 15 százalékának elvesztésével szankcionálják – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

 

A kifizetések mielőbbi megkezdése érdekében a 2018-as naptári évre vonatkozóan az alábbi támogatásokban résztvevőknek kell benyújtaniuk 2019. január 1. és január 31. között a NÉBIH részére elektronikus úton a gazdálkodási napló egyes adatairól a webGN-t.

  • VP agrár-környezetgazdálkodási kifizetés
  • VP ökológiai gazdálkodás támogatása
  • VP NATURA 2000 gyepterületek támogatása
  • VP Kompenzációs kifizetések a Természeti Hátránnyal Érintett Területeken (THÉT)
  • Vízvédelmi célú nem termelő beruházások (NTB): vízvédelmi és vizes élőhely létrehozása, fejlesztése
  • VP élőhelyfejlesztési célú nem termelő beruházások (NTB)
  • ÚMVP agrár-környezetgazdálkodási támogatások környezetvédelmi célú gyeptelepítés célprogram (10 éves kötelezettség miatt)

Bármelyik támogatás igénybevétele esetén egyetlen nyomtatványt kell kitölteni, majd az ügyfélkapun keresztül beküldeni. Ehhez telepíteni szükséges a legfrissebb Java és ÁNYK általános nyomtatványkitöltő keretprogramot, valamint az aktuális webGN-t, melyek a NÉBIH honlapjáról letölthetők.

A beküldés akkor sikeres, ha három üzenet érkezik az ügyfélkapus tárhelyre. Az első kettő üzenet az ügyfélkaputól, a harmadik a NÉBIH-től várható. Ha a NÉBIH által küldött visszaigazolást nem kapja meg 24 órán belül, jelezze ezt az [email protected] email címre - hívta fel a kedvezményezettek figyelmét a NAK.

A webGN benyújtásának elmulasztása az előző évi támogatási összeg 15 százalékának elvesztését jelenti. VP-AKG/VP-ÖKO szántó és ültetvény tematikus előíráscsoportok/földhasználati kategóriák esetében a tápanyag-gazdálkodási terv beküldése is elvárt, így ott a webGN beküldésének hiánya további 15 százalékos levonást eredményez - jelezte a kamara.