MENÜ

Dán-svéd tanulmányutat szervez a NAK

Agro Napló 2019.10.13.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a Nordic Organic malmöi ökológiai kiállítás köré épített szakmai tanulmányutat szervez tagjai számára – közölte a köztestület az Agro Naplóval.

 

A dán-svéd szakmai tanulmányútra elsősorban azoknak az élelmiszeripari tagoknak a jelentkezését várja az igazgatóság, akik biotermékeket gyártanak továbbá érdeklődnek a különböző termékfejlesztési lehetőségek iránt.

A NAK Élelmiszeripari Igazgatóságának eltökélt szándéka, hogy a kamara élelmiszeriparral foglalkozó tagsága számára kézzelfogható segítséget nyújtson a réspiacnak számító szektor megismerésére, valamit exporttevékenységük fejlesztéséhez. E célból részvételi lehetőséget kínál tíz élelmiszeripari tag számára, akik dán és svéd, modern technológiát alkalmazó bioélelmiszer-feldolgozó létesítményeket látogathatnak meg.

Emellett lehetőségük nyílik a régió egyik legfontosabb bio-szakkiállítását, a malmöi Nordic Organicot meglátogatására is. A négynapos program keretében a résztvevők két fontos dán szervezettel, az Organic Denmarkkal, illetve a Dán Élelmiszertanáccsal is egyeztetést folytatnak.

A program nyelve az angol, tolmácsolásra nincs lehetőség. A programon való részvételt – a repülőjegy és az étkezések kivételével – cégenként egy főnek a NAK finanszírozza. A részvétel regisztrációhoz kötött. A jelentkezési határidő: 2019. október 18. Az érdeklődők további információkat Racskó Tamás élelmiszeripari szakértőtől kaphatnak a racsko.tamas@nak.hu e-mail-címen – tartalmazza a tájékoztatás.