Czerván György a laoszi mezőgazdasági és erdészeti miniszterhelyettessel tárgyalt

Agro Napló
Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár ma a Vidékfejlesztési Minisztériumban fogadta Pravongviengkham Parisak mezőgazdasági és erdészeti miniszterhelyettest.

Pravongviengkham Parisak – aki Magyarországon szerezte agrárdiplomáját – felel a laoszi agrárkormányzatban a nemzeti fejlesztési programokért és egyben a magyar–laoszi agrárkapcsolatokért.

Pravongviengkham Parisak kiemelte: az állattenyésztési, halászati és takarmánygyártási programok szerves részét képezik a fejlődő laoszi mezőgazdaságnak. Hozzátette: továbbra is számítanak a magyar technológiai transzferre, az állami intézmények szakmai segítségnyújtására illetve a magyar befektetők érdeklődésére.

A miniszterhelyettes kifejezte igényét, az államtitkár pedig készségét, hogy ezek az együttműködések fokozott lendülettel folytatódnak, különös tekintettel Laosz élelmiszerbiztonsági fejlesztési terveire. Az élelmiszerbiztonsági kritériumok teljesítésével Laosz a jövőben egyenrangú partnerként tud részt venni a nemzetközi agrárkereskedelemben.

Czerván György reményét fejezte ki, hogy a már futó programokban résztvevők hasznosítják majd a megszerzett kapcsolataikat az országok közötti együttműködések erősítésében is.

A laoszi mezőgazdasági és erdészeti miniszterhelyettes köszönetet mondott a munkája során nyújtott eddigi támogatásért, Czerván György pedig arról biztosította őt, hogy Magyarország továbbra is támogatja a magyar–laoszi kölcsönös előnyökkel járó agrárkapcsolatok elmélyítését.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Forrás: kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!