MENÜ

Bővül és erősödik az élelmiszeripar

Agro Napló 2021.05.10.

A következő időszakban bővül és erősödik az élelmiszeripar, a cégek növelik a hozzáadott értéket, hogy még több jó minőségű magyar élelmiszer kerüljön a polcokra jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.

Fotó: AM

 

Erdős Norbert emlékeztetett: az élelmiszeripar támogatottsága a 2014-2020-as időszakban elérte a 468 milliárd forintot, ez az összeg a következő hét évben a Vidékfejlesztési Programban (VP) jelentősen nő, és terveink szerint eléri a 750 milliárd forintot. Hozzátette, a magyar kormány stratégiai ágazatnak tekinti az élelmiszeripart és ennek szellemében dolgozik tovább a jövőben is.

Az államtitkár szerint a következő időszakban is szükség lesz a gazdák és a feldolgozók kitartására és szorgalmára, akik minden nap biztosítják, hogy az emberek asztalára minőségi étel kerüljön. Akik elhivatottságukkal példát mutatnak, olyan vállalkozók, akikhez most ellátogattam – húzta alá, miután nemrégiben megtekintette a Szentkúti Tejüzemet, a Kiss Torma Kft. üzemét, a Szécsi Kertészetet, a Pro-duck Kft.-t, valamint a Szalai Kertészetet.