Az új földtörvény május elsején mindenképpen hatályba lép-Videóval

Agro Napló
Az új földtörvény május elsején akkor is hatályba lép, ha arra az unió bizottsága nem üti rá a pecsétet, akkor is hatályba lép, ha az esetleg egyeseknek nem tetszik - jelentette ki Fazekas Sándor vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.

A vidékfejlesztési miniszter azért beszélt a témáról, mert úgy érzékelte, hogy növekszik az új magyar földtörvény iránti érdeklődés, annak életbe lépésének közeledtével.

Felhívta a figyelmet: az új törvény legfontosabb rendelkezése, hogy a nemzeti értéket képviselő magyar termőföldet védi. A magyar földműveseket hozza olyan helyzetbe, hogy ők lehetnek a földvásárlók.

Hozzátette: az új földtörvény az egyik legszigorúbb szabályozás Európában. A jogszabály megalkotásakor figyelembe vették más országok gyakorlatát ezen a területen, amelyeket a legcélszerűbb magyar megoldásokkal ötvöztek, annak érdekében, hogy a magyar földművesek érdeke megóvható legyen a spekulánsokkal szemben.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Termőföldek – Nyomás alatt…

Termőföldek – Nyomás alatt…

Augusztus első napjaiban jelent meg az IPCC (Éghajlatváltozási Kormányközi Testület, FAO) legfrissebb jelentése a klímaváltozás és a földhasználat els...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!