Az UHT-tej forgalmának ellenőrzését rendelte el az FM

Agro Napló
Az ultrapasztőrözött (UHT) tej esetében nyomon követési ellenőrzést rendelt el a Földművelésügyi Minisztérium (FM) - közölte a szaktárca pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a minisztérium a tejpiaci anomáliák, illetve az országba olcsón beérkezett importtej miatt rendelte el az UHT-tejre vonatkozó ellenőrzést a nagykereskedelmi egységeknél. 

    Az ellenőrzés folyamatban van, az eredményekről később nyújt tájékoztatást a Földművelésügyi Minisztérium.

    A tejtermelők már korábban felhívták a figyelmet arra, hogy Magyarországon sok a külföldről származó tej- és tejtermék. A magyar piacot leginkább a külföldről behozott UHT-tej, valamint a félkemény sajtok nagy mennyiségű importja zavarja - jelezték. A tejtermelők számára kedvezőbb piaci feltételek biztosításáért a hónap elején több helyen is demonstráltak az országban. 

    A tiltakozást szervező bizottság csütörtökön sajtótájékoztatón is sürgette a szigorúbb hatósági fellépést a belföldi piac védelme érdekében. Jelezték azt is, hogy folytatják a tiltakozást, kifejezetten azon kereskedő cégek ellen fognak demonstrálni a jövőben, akik nem tesznek azért, hogy kínálatukban növekedjen a belföldön előállított tejtermékek aránya - hangoztatták.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Tej Világnapja online is sikeres volt

A Tej Világnapja online is sikeres volt

Idén online keretek között rendezte meg a Tej Világnapját a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (Tej Terméktanács) a koronavírus-járványra tekint...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!