Az OMÉK-ra augusztus 31-ig várják a kiállítók jelentkezését a szervezők

Agro Napló
Meghosszabbították a határidőt, így augusztus 31-ig várják a kiállítók jelentkezését az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) szervezői, az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum (AMC) – közölte az AMC az Agro Naplóval.

Az idén szeptember 26-29. között, 79. alkalommal megrendezendő OMÉK-ot a professzionalitás, nemzetköziség és innováció jellemzi majd – jelezték a kiállítás rendezői, hozzátéve: a jelentkezési lapok elérhetőek az omek.amc.hu internetes címen.

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Magyarország legrégebbi és legnagyobb tradíciókkal bíró agrárgazdasági rendezvénye, amely több mint 100 éves múltra tekint vissza. Az idén 79-edszer tartandó eseményt Budapesten, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, 2019. szeptember 26-29. között rendezi a szaktárca és az Agrármarketing Centrum. 

A vásár a magyar mezőgazdasági termékek színe-javát vonultatja fel, a mezőgazdasági és az élelmiszeripari, illetve technológiai újdonságokat egyaránt. Ezen kívül a látogatókat szakmai nappal, élelmiszerinnovációs versennyel, „Dalban mondjuk el” pályázattal és – a nemzetköziség jegyében – Marokkó partnerországi megjelenésével várja az árumustra.

Az idei eseményen fókuszba kerül az innováció, a professzionalitás, a nemzetköziség és az élelmiszeripar. Emellett a középpontban lesznek még: a jó minőségű, egészséges, fenntartható, GMO-mentes élelmiszerek is.  A korábbi évekhez képest több újszerű eseménnyel is várják majd a szervezők a látogatókat, a kor kihívásaira reflektáló szakmai programokkal, az agrár- és élelmiszergazdaság legújabb kihívásira választ kereső kerekasztal beszélgetésekkel. Hangsúlyosan jelenik majd meg az élelmiszer- és agrárdigitalizáció is.

Egyik kiemelt cél, hogy az agrárpályát – mint megélhetést és kiszámítható jövőt nyújtó hivatást - a fiatalok számára is vonzóvá tegyék. A kiállítást a korábbiaktól eltérően négy napra koncentrálják a rendezők, így sok tekintetben eseménydúsabb rendezvényre lehet számítani. Például a közönség szórakoztatásáról esetenként koncertek és ismert előadók gondoskodnak majd. A közönségprogramokkal tarkított vásáron a szervezők mintegy százezer látogatóra számítanak. Az érdeklődők további információt az idei OMÉK-ról az omek.amc.hu honlapon érhetnek el – tartalmazza a tájékoztatás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!