MENÜ

Az idén is célba ért a COOP Májusfa futás

2019.04.17.

Idén immár 28. alkalommal rajtolt el április elején Szolnok egyik legnagyobb tömegsport rendezvénye a Májusfa futás, amelynek hetedik éve névadó szponzora a COOP Szolnok Zrt. – közölte a Coop Csoport az Agro Naplóval.

Fotó: www.szoljon.hu

 

A tájékoztatás szerint a szolnoki Kossuth térről indulva és oda érkezve 1600, illetve 2500 méteres távot teljesíthettek az indulók. Mára hagyománnyá, a város elmaradhatatlan programjává vált az esemény. Így évről évre több ezer embert mozgat meg a futóverseny. A helyi sportélet kiválóságai mellett Kasza Róbert öttusázó és egy fiatal tehetség, Márton Anna kardvívó is személyesen buzdította a 6500 rajthoz álló résztvevőt.

Szolnok város életében mindig rendkívül fontos szerepet töltött be a sport, hiszen a sport testileg és lelkileg is pozitív egyén- és társadalomformáló eszköz. A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. éppen ezért tekinti feladatának a város szabadidő és tömegsport eseményeinek, valamint egészség megóvással kapcsolatos programjainak megszervezését.

„A város többféle terület mentén végzi munkáját, például gazdaságfejlesztés, kultúra, oktatás, de az egyik alapstratégia az egészséges életmódra és a mindennapos testmozgásra, sportolásra való nevelés, amelyhez biztosítja a megmérettetés lehetőségét” – fogalmazott Szalay Ferenc. Szolnok polgármestere hozzátette, működik egy diáksport támogató rendszer, ami valójában egy pontverseny az iskolák között. Ennek keretében különböző élsport és szabadidősport eseményeken gyűjthetnek pontokat.

A Coop Májusfa futás is ennek a része, amelyről szólva Szalay Ferenc elmondta: „a rendezvény nagyságrendje, a résztvevő futók és érdeklődők száma szükségessé teszi a profi megvalósítást, amelyben kiemelkedő érdemei vannak a Szolnoki Sportcentrumnak és a Coop-nak, nélkülük nem lenne ilyen magas színvonalú ez a város számára meghatározó esemény.”

A programnak immár hetedik alkalommal volt névadó szponzora a COOP Szolnok. A COOP Szolnok vezérigazgatója ennek kapcsán elmondta: társaságuknak – de az egész Coop rendszer számára is - mindig is kiemelt szempont volt a gyermekek támogatása, segítése. „Amikor látjuk a sok mosolygós arcot, nekünk az a valódi visszaigazolás, hogy jó ügy mellé álltunk” – emelte ki Fekete Tibor, aki úgy fogalmazott, ugyan társaságuk a főszponzor, de sok szállító partnerük is a mellettük áll. „A rendezvény egyrészről a szabadidő hasznos és aktív eltöltésére ösztönzi a város lakosságát, ám emellett az olimpikonok és sportoló kiválóságok meghívásával és a programba történő bevonásával példaképeket kívánunk állítani a fiataloknak” – tette hozzá a vezérigazgató.