Az Európai Bizottság előtt a Magyar halgazdálkodási operatív program

Agro Napló
Hivatalosan is benyújtotta az Európai Bizottság részére a 2014-2020-as Magyar halgazdálkodási operatív programot (Mahop) a Miniszterelnökségen működő irányító hatóság 2015. június 29-én - közölte az Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a halgazdálkodás fejlesztésére az előző időszakhoz képest 12 százalékkal magasabb összeg - hazai társfinanszírozással együtt mintegy 15,5 milliárd forint - állhat majd Magyarország rendelkezésére, amelyet 2023-ig kell felhasználnia.

A Miniszterelnökség közölte, hogy a halgazdálkodás fejlesztésének és támogatásának fő céljai, hogy magas minőségű haltermékek legyenek a piacon, növekedjen a halfogyasztás és biztosítsa az ágazat, elsősorban a kis- és középvállalkozások hosszú távú megélhetését.

Szintén fontos célkitűzés Magyarország fenntartható fejlődésének biztosítása, a természetes vizek halállományának növelése, valamint az élővilág sokszínűségének megóvása - írták.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Eszmecsere a magyar halgazdálkodásról

Eszmecsere a magyar halgazdálkodásról

Beszélgetést folytatott a magyar halgazdálkodás aktuális kérdéseiről Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke és Németh István, a...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!