MENÜ

Az Euroleasing lesz a kizárólagos támogatója az agrárgépész pályaválasztóknak

Agro Napló 2022.04.14.

MKB Pénzügyi Csoporthoz tartozó Euroleasing 2022-től kizárólagos támogatóként segíti a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (MEGFOSZ) pályaorientációs programját.

 

A társaság a változó gazdasági környezettel indokolta a támogatást. Azt írták, ebben a helyzetben minden eddiginél nagyobb szükség van az összefogásra a mezőgazdaság érdekében. A közleményben stratégiai célként említik a biztonságos élelmiszerellátást, és megjegyzik, hogy ehhez egyre több szakképzett fiatalra is szükség van. Számukra hozta létre a MEGFOSZ 2015-ben a Legyél Te is agrárgépész!" (LETIA) programot, amely az agrárgépész-életpálya ösztönzésével életpálya-lehetőséget kínál – értesült az Agro Napló.

A MEGFOSZ hosszú távon gondolkodott, amikor a LETIA-programot létrehozta, ezért üdvözli, hogy sikerült stratégiai támogatót találni – írták. Harsányi Zsolt elnök a közleményben hangsúlyozta, hogy a sikeres gazdálkodáshoz gépek beszerzésére van szükség, ehhez pedig nélkülözhetetlenek a pénzügyi szolgáltatások.

A LETIA 2017 óta részesül az MKB Pénzügyi Csoport támogatásában. Lízingtársaságuk januártól Euroleasing néven a Budapest Lízinggel, a Takarék Lízinggel, és a Budapest Bank Autófinanszírozási üzletágával együtt egységes irányítás alatt működik. A társaság részesedése a magyar mezőgazdasági géplízingben eléri a 35 százalékot – olvasható a közleményben.

 

(Forrás: MTI)