MENÜ

Az agrárium piaci lehetőségei Japánban

Agro Napló 2021.03.10.

Az EU-Japán Központ angol nyelvű, ingyenes webináriumokat szervez az EU exportőrök Japán piacra jutási lehetőségeinek ismertetésére – közölte honlapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

 

Az Európai Unió és Japán 2018 nyarán írt alá egy gazdasági partnerségi megállapodást (EPA), ami az unió által valaha megkötött legnagyobb átfogó kereskedelmi megállapodás. Az EPA 2019. február 1-jén lépett hatályba. A megállapodással jelentősen csökkentek a vámok számos olyan termék esetében, amelyek a magyar export szempontjából jelentőséggel bír, többek között a baromfihús, méz, bor, illetve sertéshús.

A megállapodás által kínált lehetőségek megismerése és az uniós kkv-k támogatása érdekében az EU-Japán Központ egy EPA ügyfélszolgálatot (EPA Helpdesk) indított. Az EPA Helpdesk megválaszolja a megállapodással kapcsolatos kérdéseket, emellett tájékoztatókat tesz közzé különböző termékkörökben, ehhez kapcsolódóan pedig webináriumokat szervez.

A soron következő webináriumok:

  • 2021. március 10. – Kiállítások és üzleti partnerkeresés
  • 2021. március 16. – Feldolgozott mezőgazdasági termékek
  • 2021. március 23. – Az olívaolaj-ipar Japánban
  • 2021. március 30. – Vámkontingensek
  • 2021. április 21. – Gyümölcsök és zöldségek
  • 2021. május 28. – Erdészeti termékek
  • 2021. június 29. – KKV exportőrök lehetőségei Japánban

A részvételhez regisztrálni kell a következő címen: www.eubusinessinjapan.eu/user/register

A regisztráció megerősítéséről szóló e-mail megérkezését követően be lehet jelentkezni a webináriumokra az alábbi linken keresztül: www.eubusinessinjapan.eu/events

További hasznos információ érhető el az EU-Japán közötti megállapodásról az Access2Markets  weboldalon – olvasható a közleményben.