MENÜ

Akár kétszeresére is megemelkedhetett a MATE dolgozóinak bére

Agro Napló 2022.01.17.

A teljesítmény és a kiválóság elismerését, valamint a kedvezőbb anyagi megbecsülést elősegítő bérfejlesztés második szakaszába lépett a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) idén januárban.

Fotó: MATE

 

A differenciált, személyre szabott béremelés egyik legfontosabb célja, hogy az intézmény presztízst jelentő karrierlehetőséget biztosítson, továbbá folyamatos kiváló teljesítményre ösztönözve támogassa a szakmai életpálya kiteljesedését – tájékoztatta lapunkat a felsőoktatási intézmény.

A legfrissebb ismertetés emlékeztet: a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tavaly február elsejei modellváltása és a végrehajtott költségracionalizálási munkák lehetővé tették a munkatársak jobb anyagi megbecsülését, teljesítményük elismerését. Ily módon a tavaly áprilisi első bérfejlesztési szakasz után 2022. január 1-től ismét, differenciált béremelésre került sor, a humánerőforrás fejlesztési stratégia alapján és a fenntartó jóváhagyásával.

 „Az általános és azonnali bérfejlesztés lehetővé teszi, hogy a jogelőd felsőoktatási intézményekben dolgozó, korábban közalkalmazotti státuszban lévő munkatársak alacsony illetményét jelentősen javítsuk. Az új piacképes bérekkel és egyéb támogató intézkedésekkel egy kiszámítható és stabil, ugyanakkor a teljesítményt értékelő életpálya-modellt szeretnénk biztosítani munkatársaink számára, miáltal még tovább erősíthetjük intézményünk hatékonyságát és az oktatás-kutatás-innováció szimbiózisát” – mutatott Gyuricza Csaba professzor, az egyetem rektora.

Az oktató-kutató-tanár munkatársak esetében a mostani bérfejlesztés két elemből tevődik össze, melyek közül az első elem alapja a munkakör és az elért fokozat. Ebben az esetben az emelés alapját az egyetemi tanári munkakör képezi, amelyhez viszonyítva százalékos visszaosztás alapján határozták meg az egyes munkakörökhöz kapcsolódó egységes, határozatlan idejű alapbéreket. A második elem ugyanakkor egy személyre szabott és teljesítményalapú bérkiegészítés, amely figyelembe veszi az elmúlt időszakban mutatott óratartási és szakmai publikációs tevékenységet, a közvetlen vezető javaslata alapján.

Így például egy egyetemi adjunktus, vagy tudományos munkatárs tekintetében mindez azt jelenti, hogy a törvény szerinti 277 200 forintról az alapbér 480 000 forintra emelkedhetett, amennyiben a felettese felterjesztette bérkiegészítésre is, akkor a havi teljes bruttó bér, akár a 600 000 forintot is elérheti. Egyetemi docens munkakörben a törvény szerinti 388 100 forint eddigi alapbér a teljesítményalapú bérkiegészítéssel együtt elérheti a bruttó 700 000 forintos fizetést.

Ugyanez az összeg egyetemi tanár esetében 554 400 forintról akár 1 000 000 forintra emelkedhet. Mivel a bérkiegészítés egy naptári évre alkalmazható és a következő évben újra osztandó, folyamatosan kimagasló teljesítményre ösztönöz és jelentősen támogatja a tudományos eredmények elérésének és közlésének egyetemi gyakorlatát.

A funkcionális, támogató feladatokat ellátó munkatársak bérfejlesztési koncepciója szintén két elemből áll és személyre szabott. Ezen emelés alapját az adott szervezeti egység tavalyi alapbérkerete adja, melynek 20 százalékos emelésére tehettek javaslatot a felettesek. A koncepció tervezésekor az intézmény törekedett arra, hogy a kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársak az emelés révén nagyobb megbecsülésben és anyagi elismerésben részesüljenek.

Ily módon az adott funkcionális szervezeti egység vezetője a bérkeret 5 százalékát legkiválóbb kollégái alapbérének emelésére fordíthatta azzal a feltétellel, hogy ez az emelés maximum a szervezeti egység munkavállalóinak 20 százalékát érintheti. A szervezeti egység vezetője az egység jelenlegi alapbérkeretének további 15 százaléka erejéig egyéves, határozott idejű bérkiegészítésekre is javaslatot tehetett – ismerteti a lehetőségeket az összefoglaló.