AGROmashEXPO: Visszaért a kiállítói kedv

Agro Napló
Várhatóan sokakat érdekelnek a mezőgazdasági gépek A Talajok nemzetközi éve rendezvénysorozat értékeit bemutató kiállítással kezdődik január 27.-én az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow négynapos programja a budapesti Hungexpo Vásár és Reklám Zrt. vásárközpontjában. Az agráripari csúcsrendezvény akár 2 napos belépőjeggyel látogatható. A Hungexpo ismertette a többi rendezvényeinek a programját is.

Harsányi Zsolt, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének elnöke kifejtette, az agráripari csúcsrendezvény népszerűségét jelzi, hogy már ősszel elkelt a kiállítói helyek többsége. A január 27-30. között megrendeződő seregszemlén ezúttal is megjelenik a magyar és a nemzetközi gépforgalmazók színe-java. A rendezvényen hagyományosan az input-gépesítés-logisztika hármasra épülő tematikában egyre több kiállító hozza el a termékét, elsősorban a mezőgazdasági gépek, agrárelektronika, méréstechnika és az automatizálás világából. A kiállításra mintegy 2000 fiatalt is várnak, belépőjegyeiket és utazásukat a szövetség és a vidékfejlesztési tárca támogatja. Kérdésünkre kifejtette, a hazai gépforgalmazók mind a nagy területen tevékenykedőknek, mind a kisebb gazdaságoknak, illetve, akár a kezdő fiatal gazdáknak tudnak minőségi és az igényeknek megfelelő kapacitású agrárgépeket kínálni. A generáció váltás idejét éljük, a rendszerváltás idején még fiatal gazdálkodók idősebbek lettek, a mai fiatalok inkább nyitottak a technológiai újdonságokra, az azt kiszolgáló gépekre és berendezésekre.

Az agrár-szakkiállításokkal egyidőben megtekinthető lesz a Magyar Kert, valamint a Szőlészet-pincészet világa is. A programok sokaságából kiemelkedik majd a Gazda Fórum, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének vitanapja, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara konferenciája a hazai élelmiszergazdaság fejlesztési lehetőségeit bemutatva. A számtalan téma között többek mellett szó lesz a mezőgazdasági gépek beszerzését támogató programokról, a növényvédelem új szabályairól, a biomassza felhasználási lehetőségeiről, a kiskultúrák támogatásáról.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Vásár és Reklám Zrt. vezérigazgatója jelezte, az idei kiállítás sorozat 16 szakterületet ölel át. Két hagyományosan rekordokat döntögető rendezvénnyel kezdődik a kiállításfolyam, a sort január végén az AGROmashEXPO nyitja, felkészül a FeHoVa, vagyis Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek találkozója, amelyet február közepén nyitnak meg. Ganczer Gábor kifejtette, nem csak az agrárseregszemlére utalva, hogy visszatért a kiállítói kedv, a vállalkozások felismerték, hogy egy szakmai seregszemlén való megjelenés elengedhetetlen, amely ráadásul egy jó terepe a versenytársak feltérképezésének. A Hungexpo számára minden kiállítás egyformán fontos, az idei év több kiemelkedő eseményt tartogat. A márciusi Utazás Kiállítást követően májusban rendezik meg Európa legjobb szakácsaival a Bocuse d'Or európai döntőjét a SIRHA kiállításon, és öt év után ősszel ismét kitárja kapuit a BNV. A magyar gasztronómia és a hazai turizmus bemutatása azonban valamennyi kiállítás közös üzenete lesz.

Bálint Tóth János

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult a hétvégén az idei 38. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás, valamint a 10. AgrárgépShow Mezőgazdasági Eszköz-...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!