Adóemelés drágítja jövőre az édességeket

Agro Napló
Idén adventkor sem drágulnak az édességek, de jövőre nagyobb áremelésre kell készülni – mondta az InfoRádióban a Magyar Édességgyártók Szövetségének titkára.

Mikulás és karácsony környéke erős és nagyon jó időszak az édességgyártóknak, hiszen már az adventi időszakban kikerülnek a polcokra az ünnepi desszertek, a vásárlók keresik a szaloncukrokat, Mikulás-csokoládékat. Intődy Gábor szerint Magyarország nagyhatalomnak számít az üreges csokoládéfigurák piacán, mintegy 100 országba exportálnak a gyártók ilyen terméket.

A Magyar Édességgyártók Szövetségének titkára azt mondta, hogy idén nem kell jelentős árváltozásra számítani, nem drágulnak az édességek.

Jövőre azonban biztosan lesz drágulás, mert a termékeket érintő adók is 20 százalékkal emelkednek. Azt, hogy ez az adóemelkedés jövőre pontosan mekkora drágulást generál, a szakember még nem tudta megmondani. Intődy Gábor hozzátette, az édességipar egyre nagyobb értéket állít elő, míg 2013-ban 177 milliárd forintot termelt az ágazat, tavaly ez már elérte a 207 milliárdot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!