MENÜ

A Shandongi Tudományos Akadémia is támogatja a SZIE koronavírus prevencióját

Agro Napló 2020.10.26.

A COVID-19 járvány primer ellátására összeállított csomagot adományozott a Szent István Egyetemnek (SZIE) az intézmény gödöllői központjában a QUB8 tudományos szervezet és kínai partnere, a Shandongi Tudományos Akadémia október második felében – közölte lapunkkal a felsőoktatási intézmény.

Fotó: SZIE

A tájékoztatás felidézi: a Szent István Egyetem (SZIE) a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, a Testnevelési Egyetemmel és a Budapesti Metropolitan Egyetemmel közösen élettudományi kutatásokra és a kvantumbiológia oktatására vonatkozó együttműködési megállapodást írt alá 2018 őszén. A következő év tavaszán nyolc magánszemély – köztük Helyes Lajos, a SZIE professzora, az egyetem Doktori és Habilitációs Központ főigazgatója – QUB8 néven tudományos szervezetet hozott létre a kvantumbiológiai kutatások koordinálására.

A QUB8 kínai partnerekkel is felvette a kapcsolatot, köztük a 100 millió lakosú Shandong tartomány egyetemeivel és a Shandongi Tudományos Akadémiával. Utóbbi szervezet kezdeményezésére a kvantumbiológiai az OTP Egészségpénztár számára csomagokat állítottak össze és adományoztak a koronavírus terjedése elleni védekezés céljából.

Az adomány átvétele alkalmával Gyuricza Csaba professzor, a SZIE rektora elmondta, hogy „a Szent István Egyetem a járvány megjelenésének kezdetétől mindent megtett hallgatóinak és munkatársainak egészségvédelme és a vírus terjedésének lassítása érdekében, ez pedig az elkövetkezendő időszakban is így lesz. Éppen ezért üdvözöltük a kezdeményezést, amelynek keretein belül a maszkok mellett a QUB8 partnere a Prémium Product Kft. által kifejlesztett immunitást erősítő, probiotikumot tartalmazó táplálékkiegészítő is a prevenciós csomagba került.” 

A gödöllői eseményen részt vett Szacsky Mihály szomatológus, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nyugállományú tudományos főmunkatársa, Rataj András, a Műegyetemi Természet- és Sporttudományi Közhasznú Egyesület elnökhelyettese, Tain Rui, a Közép- és Kelet-Európa - Kína Együttműködési Fejlesztési Egyesület budapesti összekötője és Tóth Miklós egyetemi tanár, a Testnevelési Egyetem Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszékének vezetője – tartalmazza az összefoglaló.