A magyar agrárkutatást listázza a most megjelent könyv

Agro Napló
Az innováció a gazdasági növekedés egyik motorja, melynek szerepe egyre inkább felértékelődik – mondta az agrártárca parlamenti államtitkára a Kutatás-fejlesztés –innováció az agrárium szolgálatában című könyv bemutatóján – közölte a Földművelésügyi Minisztériumban.

Nagy István hangsúlyozta, politikusként és agrármérnökként is feladatának tekinti a tudomány fejlődésének támogatását és a fejlett technikára épülő világ megvalósítását. Kiemelte, meg kell tanulni használni és alkalmazni a csúcstechnika legújabb vívmányait.

A könyv előszavában Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter leszögezte, hiszünk a jövő generációjában, hiszünk együttműködési hajlandóságukban, kreativitásukban és a tudásukban, mellyel nagy lépést tudunk tenni a nemzetközi szinten is elismert innovatív magyar agrárium irányába.

Fotó: FM/Pelsőczy Csaba

A Kutatás-fejlesztés-innováció az agrárium szolgálatában című könyv a magyar agrár felsőoktatás, illetve más, agrárprofilú intézmények munkásságába nyújt betekintést. A könyv alapvető célja, hogy olyan kutatásokat mutasson be, melynek a magyar agrárium szereplői számára hozzáférhető és hasznosítható eredménye van.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!