A kormány 100 millió forintot ad a kóbor ebek ivartalanítására

Agro Napló
A kormány 100 millió forinttal segíti a kóbor ebek ivartalanítását, mivel Magyarországon jelenleg az egyik legnagyobb probléma a kóbor ebek magas száma – közölte az Agrárminisztérium az Agro Naplóval.

Ezt a helyzet leghatékonyabban a szaktárca tájékoztatása szerint a nem kívánt szaporulatok megelőzésével, az ivartalanítás támogatásával lehet a legelfogadhatóbb módon orvosolni. A kormány ugyanis elkötelezett az állatvédelem és a felelős állattartás mellett. A kormány legfontosabb célja az elmúlt években az állatvédelem területén a felelős állattartás népszerűsítése volt.

Ennek érdekében több intézkedést tett, több programot indított. Az agrártárca 100 millió forintot biztosít az állatmenhelyet működtető civil szervezeteknek, a gondozásukban álló kutyák ivartalanításra. A támogatás keretében összesen húsz szervezet mintegy háromezer kutya ivartalanítását finanszírozhatja.

Kiemelt cél emellett, hogy minél több ember részesítse előnybe az örökbefogadást, így a gazdátlan állatok könnyebben találhatnak új otthonra. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nemrégiben mutatta be a “Fogadj Örökbe” című kiadványát, amivel segíteni szeretnének azoknak, akik a menhelyről való befogadás mellett döntenek.

Az állattartás felelőséggel jár – hívja fel a figyelmet a minisztérium - ezért a “Kutyakötelesség” című könyv jó iránymutatást adhat a gazdiknak. A kiadványok ingyenesen letölthetőek a Nébih honlapjáról – olvasható a tájékoztatásban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Kész a vészforgatókönyv az ASP ellen

Kész a vészforgatókönyv az ASP ellen

Régi növényfajták visszatérését és újak megjelenését is hozhatja a klímaváltozás az agrárminiszter szerint. Rendkívüli intézkedési tervvel készül a sz...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!