MENÜ

A hűtési technológiákról tart szakmai programot a NAK

Agro Napló 2020.10.28.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a „Tanuljunk Együtt!” elnevezésű programsorozat keretében ingyenes szakmai eseményt rendez, aminek segítségével az iparág szereplői megismerhetik, hogyan javítható a termékek minősége a vákuumtechnika segítségével – tájékoztatta lapunkat a köztestület.

Fotó: MTI

 

Az ismertetés felidézi: a vákuumhűtés évtizedek óta létezik, de ez a technológia csak mára érte el azt a szintet, hogy széles körben elterjedjen, különösen a sütőipar területén. Mivel – kiemelten a sütőiparban – a gyártás és az értékesítés gyakran eltérő helyszíneken zajlik, fontos egyrészt a termelési mennyiségek optimalizálása, másrészt annak biztosítása, hogy a megfelelő mennyiségű és legjobb minőségű pékáruk adott időben mindig elérhetőek legyenek az értékesítési pontokon. A vákuumhűtés azonban nemcsak hűtést jelent, hanem a sütési folyamat részét képezi. Ezért a sütési folyamat idejét is lerövidíti ez a technika, továbbá javítja a késztermék minőségét is

A vákuumhűtési ismeretek bővítését szolgáló, „Tanuljunk Együtt!” című programját a NAK Élelmiszeripari Igazgatósága november 19-én, az Ireks-Stamag Kft. komáromi vevőközpontjában rendezi meg.

Az egynapos rendezvényen a résztvevők megismerkedhetnek a QualityVac alapú vákuumtechnika alapvető funkcióival. Az érdeklődők láthatják, hogyan javítható a termékek minősége ennek segítségével, és megismerhetik a használatával kapcsolatos legfontosabb tényezőket. A gyakorlatorientált eseményen a hagyományos leveles finomáruk, kelt-dúsított tésztafélék, különleges táplálkozási célokat szolgáló kenyérfélék, snack termékek kihűtését is bemutatják, és további szemléletformáló, hasznos ötleteket is kaphatnak a résztvevők.

A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az utazás költsége a résztvevőket terheli. A programtervet tartalmazó meghívó a regisztrációs link érhető el. A programon maximum 18 ember vehet részt, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. A jelentkezést követően az kamara munkatársai felveszik a kapcsolatot az érdeklődőkkel. További információkat Polczer Katalin élelmiszeripari szakértőtől kaphatnak, a [email protected] címen vagy a +36 70 490 50 80-as telefonszámon – tartalmazza az ismertetés.

Hozzátéve: az igazgatóság az eseményt a hatályos jogszabályok szerinti járványügyi óvintézkedések betartásával rendezi meg. A járványügyi helyzet változása miatt szükséges további intézkedések – így a program esetleges törlésének – jogát az igazgatóság fenntartja.