2024. április 19. péntek Emma

A földművelésügyi miniszter 50 ezer hektoliter olasz bor zárolását rendelte el

Agro Napló
Olasz import borok zárolását rendelte el a földművelésügyi miniszter. Fazekas Sándor az M1 aktuális csatornán szombaton bejelentette, hogy 50 ezer hektoliter olasz, a gyanú szerint cukrozott, hamisított bort zároltatott, amelyek le is kerültek az üzletek polcairól.  

Az ügyet az olasz és a magyar hatóságok is vizsgálják. A további intézkedésig a három olasz exportőr bora nem kerülhet vissza a forgalomba - tette hozzá.

A miniszteri döntést megelőzően a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) július 10-én hívta fel tagjai figyelmét arra, hogy zárolják olasz eredetű készleteiket, egyes esetekben pedig a már kiszállított olasz borokat vonják vissza a polcokról, az Olaszországban felderített jövedéki visszaélés miatt. Az akkori tájékoztatás szerint az olasz Cantine Brusa borászat - az egyik legnagyobb olasz borászat, amely több hazai importőr beszállítója - készleteit, az olasz hatóságok zárolták és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak a cég ellen.

(MTI)

Forrás: kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Növekszik a hazai borkészlet

Növekszik a hazai borkészlet

Az Európai Unió bortermelése a nemzetközi állománynak több mint hatvan százalékát tette ki az előző évben – idézte az Agrárgazdasági Kutató Intézet je...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!