MENÜ

A feldolgozóipari élelmiszer-veszteségekről szól a NAIK AKI új kiadványa

2019.10.10.

A NAIK Agrárgazdasági Kutató Intézet gondozásában megjelent az Élelmiszer-veszteségek keletkezésének okai, azok kezelése és megítélése a feldolgozóipari vállalatok körében című kiadvány – tájékoztatta az intézet az Agro Naplót.

 

Jelenleg kevés figyelem irányul az élelmiszerek feldolgozási fázisa során keletkező sokféle hulladék, melléktermék kezelésére, a szabályozás sokszor nem segíti a megfelelő hasznosítást.

Az élelmiszer-hulladékok csökkentésében, illetve jobb hasznosításában csak akkor lehetne áttörést elérni, ha az élelmiszer-veszteségekkel kapcsolatos szabályozásban alapvető szemléletváltozás történne: olyan ösztönzők kellenének, hogy a cégeknek megérje a termelődő hulladékok elkerülése, a veszteségek minél jobb hasznosítása.

A NAIK AKI gondozásában megjelent Élelmiszer-veszteségek keletkezésének okai, azok kezelése és megítélése a feldolgozóipari vállalatok körében című kiadvány elérhető a NAIK AKI külső repozitóriumában, amely a címre kattintva nyitható meg.