9 egyszerű tipp az élelmiszerpazarlás ellen

Agro Napló
A FAO kilenc, könnyen kivitelezhető jótanáccsal szolgál az ünnepi készülődéshez és a hétköznapokhoz

Ha a világon egy év alatt keletkezett, fel nem használt vagy kidobott élelmiszert egy halomba raknánk, egy hatalmas, 1,3 milliárd tonnás hegy tornyosulna előttünk – az emberi fogyasztásra előállított élelmiszerek harmada. Ez nem csupán rengeteg elvesztegetett lehetőséget rejt, hogy jóllakhassanak az arra rászorulók, de egyúttal felelőtlen bánásmód mindazon erőforrásokkal és energiával, ami a termeléshez felhasználásra került.

És ezért mi, fogyasztók is jócskán felelősek vagyunk.

A FAO egy infógrafikában szedett össze kilenc könnyen elsajátítható jótanácsot, hogy hétköznapi döntéseink révén ne növeljük, hanem épp csökkentsük ezt a mennyiséget. Különösen aktuális szokásainkat átgondolni az ünnepek körüli időszakban, amikor a főzés, étkezés még kiemeltebb szerephez jut.

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) 2011-ben indította el globális kezdeményezését az élelmiszerpazarlás racionalizálására. A SAVE FOOD programhoz számos nonprofit partner és vállalat csatlakozott azóta, hogy ez a közel ezermilliárd értékű termék ne végezze évről évre a szemetesben.

Nagyobb méretért kattints a képre!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!