7 magyar kiállító az újvidéki szakkiállításon az AMC szervezésében

Agro Napló
Magyarországot hét kiállító képviseli az élelmiszeripari kiállítók között az Agrármarketing Centrum (AMC) szervezésében Újvidéken Európa tíz legfontosabb mezőgazdasági kiállítása között számon tartott Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszerágazati Szakkiállítás, amelyet május 11-17. között rendeznek meg a vajdasági székvárosban – közölte az AMC az Agro Naplóval.

A tájékoztatás szerint az eseményen idén 60 ország több, mint 1500 kiállítója mutatja be termékeit és mintegy 140 ezer látogatót várnak az árumustrára. Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb mezőgazdasági seregszemléjén a magyar kínálatot az AMC 60 négyzetméteres standján mutatják be. Az eseményen az AMC képviseletében részt vesz Ondré Péter ügyvezető és Giczi Gergely ügyvezető-helyettes is.

A vásár nyitónapján Ondré Péter elmondta: az évek óta folyamatosan bővülő, nagyszámú látogatókörrel és szolgáltatásokkal rendelkező kiállításon már jól ismerik a magyar kiállítókat. A jó kapcsolatok miatt a magyar cégek szívesen választják az AMC által szervezett közösségi megjelenést.

A magyar standon többek között pulykahúsból készült élelmiszerekkel, felvágottakkal, piros paprikákból és különféle húsféleségekből, szárnyasokból készült ételekkel, valamint almából, meggyből, bodzából és homoktövisből készített különlegességekkel, szőlőmag őrleményekkel és olajokkal várják a látogatókat.  A finomságok mellett a Pannon Tokaj Pincészet száraz, félszáraz és édes Tokaji borait is megismerheti a közönség.

Az Agrármarketing Centrum ügyvezetője kiemelte: a kiállítás jó alkalom a tapasztalatcserére, valamint a szerbiai kereskedelmi és borkultúra megismerésére. „A kiállításon, emellett lehetőség nyílik arra is, hogy a jelenlévő kiállítókkal egyeztetéseket folytassunk a 2019. szeptember 26-29. között általunk szervezett 79. OMÉK-on való megjelenési lehetőségekről is” – tette hozzá Ondré Péter.

Az AMC ügyvezető igazgatója bízik abban, hogy kiállítóik az elmúlt évekhez hasonlóan ez alkalommal is elégedetten zárják majd a rendezvényt, hiszen a kiállítás során szép számmal fordulnak meg érdeklődők a magyar standnál. „Tudomásunk szerint több cég előre egyeztet tárgyalásokat meglévő kapcsolatainak frissítése érdekében a személyes találkozást is tervez, hiszen ez kiemelten fontos a térség üzleti kultúrájában” - mondta még el Ondré Péter, megjegyezve, hogy a Magyarországtól délre, délkeletre fekvő országokban kiválóak az üzleti lehetőségek, hiszen tavaly összességében mintegy 20 százalékot tett ki az agrár- és élelmiszeripari összkivitel aránya az ide irányuló teljes magyar exporton belül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!