MENÜ

20 ezer kisvállalkozást vár a Google ingyenes képzéseire

2018.09.05.

Elsősorban a kisvállalkozások digitális piacra lépési esélyeit javítja a Google ingyenes képzéssorozata, amely keretében a szeptembertől újrainduló kurzusokra 35 városban jelentkezhetnek a hazai kkv-k. A társaság 2018 végéig nagyjából 20 ezer kkv elérésére törekszik.

 

Szeptembertől folytatódnak a Google elsősorban kis- és középvállalkozásoknak (kkv) szánt digitális képzései, amelyekkel a magyar munkaerőpiac szükségletei és a lakosság digitális képességei közötti eltérést csökkentené a techvállalat. Az ingyenes képzésre idén 35 városban jelentkezhetnek az érdeklődők - közölte a Google az MTI-vel.

Magyarországon 2018 júliusáig 36 000 kkv vett részt a 2016-ban indult online képzésen, ahol a jelentkezők többek között a közösségi média használatáról, webáruház kialakításáról, online üzleti stratégia kialakításáról, illetve a nemzetközi terjeszkedésről tanulhattak.

A Google a workshop résztvevői közül több mint 700 megkérdezésével készített hatástanulmányt a képzés hatékonyságáról. A válaszadók az előadások közül a weboldalfejlesztést, az analitikában hasznosítható eszközök megismerését és az online tartalom létrehozását tartották a leghasznosabbnak.

A résztvevők 95 százaléka úgy nyilatkozott, hogy az előadások nagy szerepet játszottak exportra vonatkozó döntéseikben, 10 százalékuk pedig már megkezdte a határon túli terjeszkedést. A megkérdezettek 8 százaléka három hónappal a tanfolyam befejezése után új munkahelyeket teremtett.