MENÜ

Talajegészség Konferencia 2017.

2017.11.16.

Ismerd meg az egészséges talaj nyújtotta előnyöket! 2017. november 16-án 18 szakértő – gazdálkodó, kutató, szaktanácsadó és oktató – számol be a talajra alapozott gazdálkodással kapcsolatos legújabb eredményeiről és tapasztalatairól.

 

Az egészséges talaj = egészséges növény egyenletet mindannyian ismerjük, és bár az utóbbi időben egyre több figyelmet szentelünk talajaink megújításának, a konkrét lépések és a követendő példák még hiányoznak. Első alkalommal megrendezésre kerülő konferenciánkkal ezen kívánunk változtatni. A rendezvényen a magyar mezőgazdaság véleményvezérei és innovátorai mellett 2 amerikai és 1 francia előadó is tiszteletét teszi.

Gary Zimmer (USA) a Midwestern BioAg alapítója, a biológiai alapú gazdálkodás (biological farming) atyja a tengerentúlon. Otter Creek névre hallgató, 300 hektáros ökológiai gazdasága vezetése mellett a szemlélet aktív oktatásával foglalkozik. Az ő nevéhez köthetők a The Biological Farmer (2nd edition) [A biológiai gazdálkodó – 2. kiadás] és az Advancing Biological Farming [A biológiai gazdálkodás fejlesztése] című kiadványok, amelyek részletes útmutatást adnak a talajra alapozott gazdálkodásról, a talajműveléstől kezdve a tápanyag-gazdálkodáson át a vetésforgó megtervezéséig.

Steve Groff (USA) és családja a 100 hektáros Cedar Meadow farmon gazdálkodik a pennsylvaniai Lancasterben. A gazdaság egyes területei 35 éve voltak utoljára felszántva. A takarónövények alkalmazásával 1995-ben kezdett el foglalkozni Dr. Ray Weil, a University of Maryland munkatársának vezetésével. 2001-től kezdve folyamatosan kísérletezett a különböző takarmányretek fajtákkal, amelyekből végük megalkotta a díjnyertes Tillage Radish-t, azaz a talajművelő retket. Jelenleg 400-nál is több takarónövény-kísérleten tartja rajta a szemét.

Sarah Singla (Franciaország) családi gazdasága Dél-Franciaországban található. A farmon 1980 óta forgatás nélküli művelést alkalmaznak. Nuffield ösztöndíjasként 2011-ben beutazta a világot, hogy elmélyítse a talajtermékenységgel, direktvetéssel és a holisztikus mezőgazdasági megközelítéssel kapcsolatos ismereteit. Nagy szenvedéllyel és energiával népszerűsíti a fenntartható gazdálkodás módját, ahol a gazdasági, társadalmi és környezeti érdekek egymást erősítik, nem pedig gátolják.

gary-zimmer   steve-groff   sarah-singla

Gary Zimmer

 

Steve Groff

 

Sarah Singla


A nemzetközi szakértők mellett olyan hazai szakemberek szólalnak fel, mint Dr. Árendás Tamás (MTA ATK), Dr. Biró Borbála (SZIE KTK), Pirkó BélaRaskó György agrárközgazdász, valamint számos gazdálkodó az ország különböző szegleteiből, Gyulától Csákánydoroszlóig.

Az előadások 100%-osan szakmai tudásanyagra épülnek. Az előadások megtartására hiteles és független szakembereket kértünk fel, így garantáljuk, hogy a termékbemutatókkal tűzdelt „fejtágítások” a termen kívül maradnak.

talajegeszseg-logo

 

Neked is ott a helyed, ha gazdaságosan és versenyképesen szeretnél termelni. Regisztrálj most a www.talajegeszseg.hu weboldalon – 2017. október 10-ig kedvezményesen, 19 900 Ft + ÁFA áron juthatsz hozzá a belépőjegyhez.

A konferencia pontos időpontja: 2017. november 16. (csütörtök) 8:00-16:15, helyszíne a budapesti Rubin Wellness & Conference Hotel (1118 Budapest, Dayka Gábor utca 3.).

Diriczi Zsombor
Démétér Biosystems Bt.