MENÜ

Kukorica és Búza Konferencia Budapesten

A gabonatermesztés olyan, mint a foci…

2016.11.24.

Magyarországon a gabonatermesztés olyan, mint a foci vagy a gyereknevelés: mindenki ért hozzá. Mindenki egy picit máshogy csinálja, és általában meg vagyunk győződve arról, hogy amit csinálunk az pontosan úgy a legjobb. De vajon tényleg így van ez? Egy biztos, fejlesztésre, és javulásra mindig szükség lesz, és most erre egy remek lehetőséget biztosít a Magro.hu.

Mintegy 2 millió hektáron hozzávetőlegesen 200 ezer gazda és agrárvállalkozás termeszt évről-évre kukoricát vagy búzát Magyarországon. Tapasztalatban nincs hiány, hiszen a szereplők zöme több évtizede végzi ezt a tevékenységet. A friss tudásra azonban igény mutatkozik vagy kellene, hogy mutatkozzon, mivel jelenleg a hazai mezőgazdasági termelők mintegy 17 százalékának van csak mezőgazdasági végzettsége és évente számos innováció jelenik meg a területen. És az is tény, hogy itthon a termelés hatékonysága jelentősen elmarad az élen járó országokban tapasztaltaktól. 

A sikeres termesztés érdekében szükség van az új technológiák ismeretére – ezt kínálja a résztvevőknek a rendezvénysorozat.

Mi a megoldás?

Jogos a kérdés, éppen ezért nélkülözhetetlen, hogy a gabonatermesztéssel kapcsolatos tudás minél nagyobb teret kapjon és eljusson az érintettekhez. Ezért idén – a Magro.hu mezőgazdasági piactér szokásos éves konferenciasorozatán – ez lesz a téma. A Kukorica és Búza Konferenciasorozaton a két növény teljes termesztési ciklusát fogják bemutatni szakértő partnereik segítségével. Sok olyan hasznos újdonság és információ fog elhangozni, amit eddig a nagyközönség nem ismert.

Kukorica és Búza Konferenciasorozat három helyszínen kerül megrendezésre a következő időpontokban: 

  • november 24 Budapest
  • december 15. Kaposvár
  • január 18. Debrecen

PROGRAM

9.00 – 9:30 Regisztráció

9:30 – 9.40  Köszöntő, megnyitó

9:40 – 10.00 A búza- és a kukoricatermesztés színvonala Magyarországon - Dr. Molnár Zsuzsa (osztályvezető-helyettes, tudományos főmunkatárs, Agrárgazdasági Kutató Intézet)

10.00 – 10:20 Egyedi megoldások és újdonságok a kukorica termesztésben - Bukovinszki Károly (értékesítési és szakmai szaktanácsadó, RAGT Vetőmag Kft.)

10.20 – 10:40 Bőtermő francia genetikájú búzafajták az Axereal kínálatában - Somogyi Bálint (agrárszakértő, Axereal Hungary Kft.)

10:40 – 11.00 Komplex mikrobiológiai technológia a növénytermesztésben - Daoda Zoltán (szakmai igazgató, Agro.bio Hungary Kft.)

11:00 – 11:20 Kávészünet

11:20 – 11.40 A tápanyag-utánpótlás ,,rejtett” tartalékai számszerűsítve, avagy hogyan termeljünk rekordmennyiségű búzát és kukoricát? – Makra Máté (agronómiai szakértő, Borealis L.A.T Hungary Kft.)

11:40 – 12:00 Korszerű megoldások a termesztés hatékonyságának növelése érdekében.
 – Zavileiski Vitali (ügyvezető, N-Revival Kft.)

12:00 – 12:20 Az FMC/Cheminova megoldásai búzában és kukoricában A-Z-ig
 – Léczi István (területi szakmérnök, Cheminova Magyarország Kft.)

12.20 – 12.40 Műholdfelvételen alapuló állományfelmérés és precíziós nitrogén-kijuttatás - Somogyi Bálint (agrárszakértő, Axereal Hungary Kft.)

12.40 – 13.00 Jelenünk és jövőnk a globális mezőgazdasági versenyben – Hollósi Dávid (Agrár Kompetencia Központ vezető, Erste Bank Hungary Zrt.)

13:00 – 13:30 Ebédszünet és kapcsolatépítés

13:30 – 13:50 Terményárak és változása, értékesítések optimális időzítése – Németh István (ügyvezető, Magro.hu mezőgazdasági piactér)

13.50 – 14.10 Kukoricaöntözés víz energiatakarékos megoldással, csepegtető öntözéssel – Nagy Tamás (menedzser, Metra Kft.)

14:10 – 14:30 A terménytárolás lehetőségei a Frisomat acélcsarnokainak felhasználásával - Raport László (ügyvezető igazgató, Frisomat Kft.)

14.30 – 14.50 Döntéstámogatás a szántóföldi növénytermesztésben - Farkas Róbert (agrárszakértő, Agrodat Projekt)

14:50 – 15:10 A precíziós szárítás, a terményszárítók precíziós beüzemelése, objektív adatok a szárító kiválasztásához - Speiser Ferenc (ügyvezető, Videokontroll)

15:10 – 15:30 Mezőgazdasági pályázatok a jövőben - Magyar Tibor (szakmai vezető, Gordius Solutions Tender Kft.)

15:30 – 15. 50 Lezárás – Magro nyereménysorsolás, nyeremények átadása, fotózkodás, kötetlen beszélgetés

*A programváltozás jogát a szervező fenntartja magának

A konferencián résztvevők a hasznosítható tudás mellett még értékes nyereményekre is szert tehetnek, több mint fél millió forint értékben.

A konferencia részleteiről további információ valamint jelentkezés az eseményre az alábbi oldalon lehet: http://www.magro.hu/konferencia/

A konferencia szakmai partnerei: