MENÜ

Gyakorlatilag befejeződött az idei aratás, ami jó eredményeket hozott

Hírek > Növénytermesztés

A jó hozamok idén ellensúlyozták azokat a területcsökkenéseket a szántóföldi növényeknél, amik egy-egy növényfajtánál bekövetkeztek a múlt évhez képest – ez tűnik ki abból az összesítésből, amit az Agrárminisztérium augusztus eleji aratási sajtótájékoztatóján tettek közzé.

Legújabb édességpiaci innovációk: nyalókák, italporok, kekszek, pralinék

Hírek > Gazdaság

Az innováció a koronavírus-járvány alatt sem szünetelt az édességiparban – éppen ellenkezőleg, a termékfejlesztés felgyorsult, derült ki a Magyar Édességgyártók Szövetségének nyári trendértékelő sajtóbeszélgetésén július végén Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban Óbudán, ahol a hazai és külföldi gyártók rukkoltak elő idényhez illő, izgalmas újdonságokkal, és számoltak be arról, hogy gyorsult a kereske...

Eredetmegjelölést kaphatnak a Sümeg környéki borok

Hírek > Gazdaság

Sümegi oltalom alatt álló eredetmegjelölést kaphatnak már az idei szürettől a Csabrendeken, Sümegen és Sümegprágán termelt borok és pezsgők,  ezzel új lehetőségek nyílhatnak meg a borvidék előtt – mondta az agrárminiszter a sümegi Jakab Napokon elhangzott köszöntőjében.

Őszi búza: minőség vagy mennyiség?

Partnereink hírei > X

A termesztési cél megválasztása nehéz döntés elé állítja a gazdákat. De kell-e egyáltalán választani?

RAPOOL-repcék: TEMPO

Partnereink hírei > X

A TEMPO azok hibridje, akiknél a körülmények nem teszik lehetővé csúcstermések elérését, de szeretnének jövedelmezően repcét termelni. Robusztus, egészséges, jól regenerálódik, így kihívásokkal teli termesztési körülmények között is képes maximálisan teljesíteni. Nem csak profiknak!

Isterra őszi kalászosok – Rendszerben gondolkodunk

Partnereink hírei > X

Az Isterra Kft. hazánkban működő őszi búza nemesítő állomása a multinacionális cégek között továbbra is egyedülálló módon a hazai és a régió szomszédos országainak piacaira nemesít fajtákat.