Fél tonna alma jótékony célra

Agro Napló
Az almafogyasztást népszerűsítő promóciós program keretében 500 kg almát ajánlott fel a Mikulásgyár részére a Földművelésügyi Minisztérium, az Agrármarketing Centrum, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – írja az FM közleményben.

A kiváló minőségű hazai almát Feldman Zsolt, agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár adta át december 6-án a Mikulásgyár részére, amelyet a szervezet gyermekotthonok, kórházak, hátrányos helyzetű családok részére oszt ki.

A felajánlás különösen fontos az almakampány résztvevői számára, hiszen a december 10-ig tartó fogyasztásösztönző kampány célja, hogy felhívja a fogyasztók figyelmét a kiváló minőségű hazai almára, és megismertesse a vásárlókkal a gazdag fajtaválasztékot.

A jótékonysági felajánlás lehetővé teszi, hogy azok a gyermekek és hátrányos helyzetű családok is megkóstolhassák a friss hazai almát, akik nem juthatnak hozzá a mindennapokban. Az adományt a Magyar Vöröskereszt juttatja el a rászorulóknak.

A Mikulásgyár által immár tizenkettedik alkalommal megrendezett jótékonysági gyűjtésre ismét rekordmennyiségű adományra számítanak a szervezők. Az adományozók tartósélelmiszerek, tisztító és tisztálkodási szerek, illetve jó állapotú könyvek és játékok mellett idén már cirkusz-, és színházjegyeket is ajándékozhatnak a hátrányos helyzetű gyerekek részére.

A MikulásGyár 2016. december 2. és 21. között tart nyitva, az Ötvenhatosok terén 9 és 21 óra között, a Lurdy Házban 10-től 20 óráig, a Debrecen, Kanizsa, Kaposvár, Miskolc, Szeged, Szolnok és Zala Plazában 10-től 19 óráig. A posta ingyen szállítja el a vöröskereszt raktáraiba azokat a zárt csomagokat, amelyekre a felajánlók ráírják a Mikulásgyár szót.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Továbbra is magas lesz az alma ára

Továbbra is magas lesz az alma ára

Keresletivé teszi az étkezési alma piacát, hogy gyenge termés várható, a tavalyi készletek pedig elfogytak, így viszont a termelői és a fogyasztói ára...

Kevés alma és körte terem az idén

Kevés alma és körte terem az idén

A tavaszi fagyok és az aszály miatt idén az átlaghoz képest várhatóan 40-50 százalékkal kevesebb alma terem. A körtét még ennél jobban is megviselte a...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!